Pļāpātava - ČATIŅŠ
+5
Agita
moderators
Evuks
Ramona
Admin
9 posters
Lapa 2 no 5
Lapa 2 no 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Pļāpātava - ČATIŅŠ
Čau, Demix - prieks tevi beidzot redzēt forumā!
Ramona, nav manējiem nekādu tērpu - viņi rūdās un ārā uzturās ne ilgāk kā 5 minūtes... Neredzu jēgu tuntulēt - jo salst jau arī ar tiem ancukiem.
Ramona, nav manējiem nekādu tērpu - viņi rūdās un ārā uzturās ne ilgāk kā 5 minūtes... Neredzu jēgu tuntulēt - jo salst jau arī ar tiem ancukiem.
Pēdējo reizi labojis Evuks Svētdena Janvāris 24, 2010 11:11 am; labots 1 reizi
Ramona, ja tev arhīvā aizķēries kāds mans foto, izgriez galvu un atsūti man varbūt derēs!
Kā lai samazina bildi,man tikai šajā formātā un programma tutū
Demix- Number of posts : 57
Dzīvesvieta : Lielvārde,Latvija
Oi,paldies!Es te atradu citu iespēju ar citu bildi!!!Admin rakstīja:Demix - jūsu profilā palaboju bildi - ievietoju samazinātu - 150pixeļi.
Šitais gan mani interesē,gan vilna sakrājusies,gan rokdarbi nav svešiRamona rakstīja:
te var redzēt kās jādara un kā jādara
http://www.britishpathe.com/record.php?id=11864
jātaisa vērpēju,adītāju klubiņš kā tās lēdijas
p.s.
varbūt kādam ir informācija kur var dabūt tās kāstuvītes
p.s.
varbūt kādam ir informācija kur var dabūt tās kāstuvītes
Taisam augšā
Noskatījos filmiņu , jauki romantiska
Es to daru pa vienkāršo. Nekāda pirmsmazgāšana, nekādas kāstuvītes. Manējiem glauna pavilna, kad izķemmē tā jau ir kā pabijusi tādās kāstuvītēs. Man uz elektrisko vērpjas arī īsāka par 3 cm.
P.S. šodien sēžu ietinusies suņu vilnas šallē.
Noskatījos filmiņu , jauki romantiska
Es to daru pa vienkāršo. Nekāda pirmsmazgāšana, nekādas kāstuvītes. Manējiem glauna pavilna, kad izķemmē tā jau ir kā pabijusi tādās kāstuvītēs. Man uz elektrisko vērpjas arī īsāka par 3 cm.
P.S. šodien sēžu ietinusies suņu vilnas šallē.
Agita rakstiņi labi.
nošokēja cena par 1kg -50Ls ,tad jau es pa lēto esmu realizējusi nu nekas drīz Rīgā būs pirmie sammiju džemperi un visi būs veseli
nošokēja cena par 1kg -50Ls ,tad jau es pa lēto esmu realizējusi nu nekas drīz Rīgā būs pirmie sammiju džemperi un visi būs veseli
domāju, ka par normālu. jo šit tā ir dzijas, ne vilnas cena. Man pat liekas, ka lēti. Bet cik saprotu, tad dzija ir no suns+aita vilnas.
Ja man visa suņa vilna ir kopā,gan pavilna,gan akotmats kāds ieķēries,man ir kaut kā jāatdala???
nevajag neko atdalīt.Man pat tantuks, kura vērpj dziju jau gadiem, teica, ka vajagot arī akotmatus klāt. Laikam jau tāpēc lai stiprāka dzija. Viņa rādīja man dziju, kas savērpta no terjera. Esot rightīgi siltaDemix rakstīja:Ja man visa suņa vilna ir kopā,gan pavilna,gan akotmats kāds ieķēries,man ir kaut kā jāatdala???
Tāpec jau ir nepieciešamas tās kasāmās ierīces, lai varētu smuki sakasīt visu smuki kopā un tad arī sanāk kvalitatīvāk savērpt vilnu-diegu,kā arī daudz vieglāk vērpt.
Tad nevienam nav informācijas kur dabūt tās kāstuves
Tad nevienam nav informācijas kur dabūt tās kāstuves
Kur un kā var to vilnu dabūt līdz dzijas izskatam,man nav nekādas saprašanas,vai pats to var,vai vajadzīgas tās kārstuves un ratiņš???Es dziļā jaunībā kko vērpu,bija mājas ratiņš,bet neko vairs neatceros???Vai varbūt ir kāds tantuks,kas to var izdarīt un ja ir cik tas varētu maksāt,šausmīgi jau neciešas sākt kko rokdarbot!!!
Demix rakstīja:Kur un kā var to vilnu dabūt līdz dzijas izskatam,man nav nekādas saprašanas,vai pats to var,vai vajadzīgas tās kārstuves un ratiņš???Es dziļā jaunībā kko vērpu,bija mājas ratiņš,bet neko vairs neatceros???Vai varbūt ir kāds tantuks,kas to var izdarīt un ja ir cik tas varētu maksāt,šausmīgi jau neciešas sākt kko rokdarbot!!!
Es vērpju uz elektriskā ratiņa. Ja ir vēlēšanās, varu būt par tantuku, kas savērpj. Man patīk . Kā jau teicu, ja ir interese, varu sarunāt elektrisko ratiņu, tikai būs jāgaida kāds laiciņš, kamēr piegādās. Vērpšana nav sarežģīta lieta, var ātri iemācīties. Ja mājās ir daudz ķemmējamie suņi, un rokdarbi patīk, tad elektriskais ratiņš ir izdevīgs ieguldījums. Cena par vērpšanu ir 1,5 Ls - 2 Ls par 100 gramiem (vismaz tik es maksāju, kamēr man nebija pašai savs vērpjamais)
Un cik maksā tāds ratiņš???Agita rakstīja:Demix rakstīja:Kur un kā var to vilnu dabūt līdz dzijas izskatam,man nav nekādas saprašanas,vai pats to var,vai vajadzīgas tās kārstuves un ratiņš???Es dziļā jaunībā kko vērpu,bija mājas ratiņš,bet neko vairs neatceros???Vai varbūt ir kāds tantuks,kas to var izdarīt un ja ir cik tas varētu maksāt,šausmīgi jau neciešas sākt kko rokdarbot!!!
Es vērpju uz elektriskā ratiņa. Ja ir vēlēšanās, varu būt par tantuku, kas savērpj. Man patīk . Kā jau teicu, ja ir interese, varu sarunāt elektrisko ratiņu, tikai būs jāgaida kāds laiciņš, kamēr piegādās. Vērpšana nav sarežģīta lieta, var ātri iemācīties. Ja mājās ir daudz ķemmējamie suņi, un rokdarbi patīk, tad elektriskais ratiņš ir izdevīgs ieguldījums. Cena par vērpšanu ir 1,5 Ls - 2 Ls par 100 gramiem (vismaz tik es maksāju, kamēr man nebija pašai savs vērpjamais)
Lapa 2 no 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Lapa 2 no 5