samojedu suņu pajūgs.
+7
Demix
Agita
Amanda
Ilona
Katrīna
Darts
Ramona
11 posters
Lapa 1 no 2
Lapa 1 no 2 • 1, 2
samojedu suņu pajūgs.
ir dzirdēts no dažādiem ziņotājiem ka citi sammiju saimnieki ( kuri nav tik slinki kā es.)... labprāt iesaistītos sportiskajās aktivitātēs ,varbūt ir vērts padomāt par vismaz vienu samojedu pajūga izveidošanu?
varētu painteresēties iegādāties sākumā vienas (kopīgās ) ragavas? (jācer ka šī ziema nav pēdējā normālā ziema ) un tā kā sammijiem savstarpējā komunicēšana nesagādā problēmas iespējams ka mūsējie būtu liekami droši kopā svešs ar svešu ...... un mūsu mazos sammijsaimniekus varētu bišķi pavizināt....
Ierosinājumi.
varētu painteresēties iegādāties sākumā vienas (kopīgās ) ragavas? (jācer ka šī ziema nav pēdējā normālā ziema ) un tā kā sammijiem savstarpējā komunicēšana nesagādā problēmas iespējams ka mūsējie būtu liekami droši kopā svešs ar svešu ...... un mūsu mazos sammijsaimniekus varētu bišķi pavizināt....
Ierosinājumi.
Re: samojedu suņu pajūgs.
Ok! Es sazināšos ar ekspertu šajā jomā - Eduardu no Forsteriem, viņš izgatavo un brauc ar suņu pajūgiem Madlienas pusē. Bija doma pie viņa aizbraukt, paskatīties, pavizināties, attiecīgi padziļinātālk parunāties par šo tēmu. Iespējams viņam ir arī sava veida pieredze attiecībā uz iemauktiem. Starpcitu interesenti var aizbraukt uz Baldoni (Riekstukalnu) februāra beigās, tur notiks sacensības pajūgiem uz sniega. Sīkāk www.sleddog.lv !
Iespējams arī Demix no haskijiem var kaut ko ieteikt.
Ideja forša!
Iespējams arī Demix no haskijiem var kaut ko ieteikt.
Ideja forša!
Palēnām jau ievācu info, iespējams uz nākamo ziemu varētu izdoties, tam visam jānobriest...bet kamēr pārējie šaubīgie gribētāji vēl apdomājas un saņemās, mēs ievāksim ļoti detalizētu informāciju, un tad to prezentēsim pārējiem. Tikmēr, pārējie forumieši, izsakat savu viedokli par tēmu!?
p.s. Zīmējums labais! Mūsu suņiem tas būtu pa prātam, taču mēs viņus mēģināsim tomēr darīt otrādāk!
p.s. Zīmējums labais! Mūsu suņiem tas būtu pa prātam, taču mēs viņus mēģināsim tomēr darīt otrādāk!
Ramona, ideāla bilde "ļoti tipiska mūsu suņiem, vismaz manējiem (izlepušiem) Mēs ar piebiedrojamies šai idejai, un piedalīsimies aktīvi, ja vajadzēs!
samojedu suņu pajūgs
Es atbalstu šādu ieceri un es domāju ka mans Etucis arī.Es pat gribu viņam sašūt iemauktus tikai vajadzīgs tāds labs paraugs. Biju domājusi vismaz lai mazo bēbi vizina ragaviņās. Etakam ļoti patīk vilkt mašīnītes aiz striķiem, tagad ziemā viņš izklaidējas ar ragaviņu vilkšanu protams pagaidām . Ragaviņu striķis zobos un aiziet . Pašlaik tā ir mīļākā izklaide kad ir viens ārā Rīb protams viss pagalms, kad viņš vēja ātrumā drāžās apkārt un pāri šķēršļiem ar tām bērnu ragaviņām izskatās ļoti amizanti. tā mans pūkainis pavada lielāko dienas daļu.
Ilona- Number of posts : 1
sveika Ilona, prieks ka esi pulciņā, super
Jums pašā laikā ,jo visi mazie razbainieki būtu dikti priecīgi pavizināties.
Par iemauktiem abus savus esmu izīrējusi...,bet domāju, ka apskatīties paraugu pēc kāda principa sašūt varēs saorganizēt. var arī pasūtīt gatavus
lai nopietni nodarbinātu suni ar kamanu,ratu vilkšanu,tad katram sunim iejūgs jāšuj pēc viņa rumpja,lai neradītu ķermeņa sasitumus un traumas no nepareiziem iejūgiem.un vēl noteikti jāatcerās par - amortizāciju, pavada ar amortizātoru, jo sabojāt suņa kaklu/ muguru ir ļoti viegli
paši iemaukti izskatās šādi
Jums pašā laikā ,jo visi mazie razbainieki būtu dikti priecīgi pavizināties.
Par iemauktiem abus savus esmu izīrējusi...,bet domāju, ka apskatīties paraugu pēc kāda principa sašūt varēs saorganizēt. var arī pasūtīt gatavus
lai nopietni nodarbinātu suni ar kamanu,ratu vilkšanu,tad katram sunim iejūgs jāšuj pēc viņa rumpja,lai neradītu ķermeņa sasitumus un traumas no nepareiziem iejūgiem.un vēl noteikti jāatcerās par - amortizāciju, pavada ar amortizātoru, jo sabojāt suņa kaklu/ muguru ir ļoti viegli
paši iemaukti izskatās šādi
Pēdējo reizi labojis Ramona Trešdiena Janvāris 27, 2010 11:54 am; labots 1 reizi
Agita ,es varētu Maigonim blakus iesēdināt Mačo ..... uh cik smuki mēs izskatītos ragavu priekšā
Es jau tieši Forsteros pie Eduarda arī sāku savu karjeru Tikai viņam ļoti noslogots viss,pieraksti ar braukt gribētājiem pa stundām saplānoti!Iemauktus mēs sākam šūt paši pēc parauga,ko atvedu no WW Poznaņā (pirku pie malamutistiem) nav nekā sarežģīta,tikai jānomēra suns,cik skatos tad samojedi visi ir apmēram vienā augumā,ne tā kā hasjas,tiem ir 4 izmēri!Haskiju sadaļā ir galerija ar mūsu debiju, pie Eduarda,tur arī ekipējumu var drusku saskatīt(sarkanie iemaukti pašu sūti) viņš man arī aizdeva kamanas,lai trenētos!!! Šobrīd jau šujam uz pasūtījumu,jo ievestie no RUS u.c. ir baigi dārgi un ne ar ko neatšķiras!
Demix- Number of posts : 57
Dzīvesvieta : Lielvārde,Latvija
Čau, visiem! Tikko zvanīja Eduards no Forsteriem, ieteica interesentiem ielūkoties viņu web lapā. Tad nu ielieku linku šeit, lai ivērtējat: http://husky.forsteri.lv
Bet īsumā rezumējot - šogad, 6. martā notiks pasākums/tusiņš/sacensības Madlienā. Ņemot vērā mūsu interesi par šo suņu kamanu lietu, manuprāt, būtu vērts aizbraukt. Protams visdrīzāk no plašās pasākuma programmas mums nāksies šogad izvēlēties "atpūtas" režīmu. Taču aizbraukt ir vērts - iepazīties, apskatīties un jauki pavadīt laiku! Kurš ir par?! Ko domājat?! Es, Ilona, Elena un Dalī esam par 90% par, lai aizlaistu!
Savukārt, nākamajās brīvdienās Baldonē notiks divu dienu sacensības ( www.sleddog.lv ). Arī turp plānojam aizbraukt!
Ramona, Liene, Ilze, Dainuvīte....kas nu vēl šeit tuvumā...brauksiet?!
Bet īsumā rezumējot - šogad, 6. martā notiks pasākums/tusiņš/sacensības Madlienā. Ņemot vērā mūsu interesi par šo suņu kamanu lietu, manuprāt, būtu vērts aizbraukt. Protams visdrīzāk no plašās pasākuma programmas mums nāksies šogad izvēlēties "atpūtas" režīmu. Taču aizbraukt ir vērts - iepazīties, apskatīties un jauki pavadīt laiku! Kurš ir par?! Ko domājat?! Es, Ilona, Elena un Dalī esam par 90% par, lai aizlaistu!
Savukārt, nākamajās brīvdienās Baldonē notiks divu dienu sacensības ( www.sleddog.lv ). Arī turp plānojam aizbraukt!
Ramona, Liene, Ilze, Dainuvīte....kas nu vēl šeit tuvumā...brauksiet?!
mēs esam par http://husky.forsteri.lv 85% bet uz Baldoni nesanāks ,citas svarīgas suņu lietas ieplānotas
čau visiem!
prieks, par Juusu uznjeemiibu, bet mana Greisa vislabaak miil braukaaties no kalninja "pannaa" un protams klēpī sēžot! Tādēļ ieraugot Ramonas karikatūru sāku smiet, ka viena no tām noteikti būtu ar mieru būt mana šuņele!
prieks, par Juusu uznjeemiibu, bet mana Greisa vislabaak miil braukaaties no kalninja "pannaa" un protams klēpī sēžot! Tādēļ ieraugot Ramonas karikatūru sāku smiet, ka viena no tām noteikti būtu ar mieru būt mana šuņele!
miluta- Number of posts : 3
Dzīvesvieta : Valka
Čau! Nu laiciņš vēl ir līdz Forsteru pasākumam. Atzvanīšu tad viņam, lai pateiktu ka lai kā ar dalībniekiem ar mums vēl šosezon nerēķinās, taču centīsimies piebraukt ievērtēt! Tad jau sazvanamies!
maza atskaitīte no apciemojuma http://husky.forsteri.lv
ieradāmies četri drosmīgie (DALĪ, Kristaps ar meitiņu un es ) varonīgi izturējām -16 grādu salu un veiksmīgi sagaidījām visu drosminieku startu.22.30
īpašnieks izrādīja mums visus savus suņus,padalījās pieredzē un ļoti laipni mūs uzņēma. Bija iespēja baudīt gan karstu ēdienu gan dzērienu .
Vārdu sakot - labāk vienreiz redzēt nekā 100x dzirdēt atstāstīto Tiešām ir vērts .....
te dažas bildes no maza fotoaparātiņa kam salā galīgi nebija vēlēšanās strādāt,atšķirībā no suņiem ,domāju ka Kristapam ir labāk paveicies ar fotogrāfēšanu un ieliks kādu kvalitatīvāku bildi.
vēl ir gaišs
nosalušie varēja sildīties ''jurtā'' pie ugunskura kā arī uzdziedāt
āra kafejnīcā varēja baudīt karstu tēju un citus karstus ēdienus un dzērienus ,par to bija parūpējušies šie jaukie cilvēki
kamēr drosmīgie ''mušeri'' gatavojās startam (50km ) pārējiem bija iespēja skatīties uz lielā ekrāna suņu pajūgu sacensības
pa to laiku tiek sajūgti suņi ......
pavisam piedalījās 5 pajūgi un vēl bija viens drosminieks no Robežsardzes kurš devās 50km pārbraucienā ar slēpēm , palīgs viņam bija VAS (slava mūsu robežsargiem )
un tā visi ar iedegtām spuldzītēm -arī suņi ) devās trakajā piedzīvojumā
bet mēs uz mājām atkausēt savus nosalušos rumpjus
ieradāmies četri drosmīgie (DALĪ, Kristaps ar meitiņu un es ) varonīgi izturējām -16 grādu salu un veiksmīgi sagaidījām visu drosminieku startu.22.30
īpašnieks izrādīja mums visus savus suņus,padalījās pieredzē un ļoti laipni mūs uzņēma. Bija iespēja baudīt gan karstu ēdienu gan dzērienu .
Vārdu sakot - labāk vienreiz redzēt nekā 100x dzirdēt atstāstīto Tiešām ir vērts .....
te dažas bildes no maza fotoaparātiņa kam salā galīgi nebija vēlēšanās strādāt,atšķirībā no suņiem ,domāju ka Kristapam ir labāk paveicies ar fotogrāfēšanu un ieliks kādu kvalitatīvāku bildi.
vēl ir gaišs
nosalušie varēja sildīties ''jurtā'' pie ugunskura kā arī uzdziedāt
āra kafejnīcā varēja baudīt karstu tēju un citus karstus ēdienus un dzērienus ,par to bija parūpējušies šie jaukie cilvēki
kamēr drosmīgie ''mušeri'' gatavojās startam (50km ) pārējiem bija iespēja skatīties uz lielā ekrāna suņu pajūgu sacensības
pa to laiku tiek sajūgti suņi ......
pavisam piedalījās 5 pajūgi un vēl bija viens drosminieks no Robežsardzes kurš devās 50km pārbraucienā ar slēpēm , palīgs viņam bija VAS (slava mūsu robežsargiem )
un tā visi ar iedegtām spuldzītēm -arī suņi ) devās trakajā piedzīvojumā
bet mēs uz mājām atkausēt savus nosalušos rumpjus
Bos, paldies par reportāžu!
Mani uzreiz pārņēma tāds ziemeļniecisks fīlings... Pat JURTAS! Pat neticās, ka tas tepat pie mums - Latvijā!
Mani uzreiz pārņēma tāds ziemeļniecisks fīlings... Pat JURTAS! Pat neticās, ka tas tepat pie mums - Latvijā!
Paldies par jauko reportāžu. Mums neviltots prieks,ka jūs tā saņēmušies un ieinteresējušies par īsti ziemeļnieciskām aktivitātēm. Sammiju pajūgs žilbinoši izskatītos.
Kas attiecas uz mums,tad mēs patreiz ietrennējam muskulatūru karatē nodarbībās un kas zin varbūt sadūšosimies arī uz kādu ziemeļniecisku aktivitāti nākošgad.
Kas attiecas uz mums,tad mēs patreiz ietrennējam muskulatūru karatē nodarbībās un kas zin varbūt sadūšosimies arī uz kādu ziemeļniecisku aktivitāti nākošgad.
Danute rakstīja:Paldies par jauko reportāžu. Mums neviltots prieks,ka jūs tā saņēmušies un ieinteresējušies par īsti ziemeļnieciskām aktivitātēm. Sammiju pajūgs žilbinoši izskatītos.
bilde laba!!!
Agita, Lienīt
Paldies.
Lienīt
Mēs mēģinam no taviem puišiem aktivitātēs neatpalikt.
Es arī gribu redzēt to foršo bildi kur Dalī jurtā sēž viens pats.
Paldies.
Lienīt
Mēs mēģinam no taviem puišiem aktivitātēs neatpalikt.
Es arī gribu redzēt to foršo bildi kur Dalī jurtā sēž viens pats.
Re: Pļāpātava - ČATIŅŠ
Agita Today at 7:24 am
.Šobrīd notiek lielais Inditarod brauciens! Var sekot līdzi, rezultāti tiek atjaunoti ik pa 15 minūtēm - http://www.ionearth.com/2010/iditarod/web/
Agita Today at 7:24 am
.Šobrīd notiek lielais Inditarod brauciens! Var sekot līdzi, rezultāti tiek atjaunoti ik pa 15 minūtēm - http://www.ionearth.com/2010/iditarod/web/
Paldies, Ramona!
Noderīga norāde, un prieks par šībrīža favorītu #49 Mackee! Lai gan tur visi braucēji un suņi ir lieliski! Gribētos kādreiz turp aizbraukt.
Sekojam līdz...
Noderīga norāde, un prieks par šībrīža favorītu #49 Mackee! Lai gan tur visi braucēji un suņi ir lieliski! Gribētos kādreiz turp aizbraukt.
Sekojam līdz...
nu ko noskaidrots šī gada uzvarētājs LANCE MACKEY
p.s.
Kristap sāc ar LV nakts braucienu, Dalī iegādājies brālīšus un māsiņas -gatavo komandu , un tad, kas zin, kad Tev būs za 40ok .... dosies uz Aļasku
p.s.
Kristap sāc ar LV nakts braucienu, Dalī iegādājies brālīšus un māsiņas -gatavo komandu , un tad, kas zin, kad Tev būs za 40ok .... dosies uz Aļasku
Lapa 1 no 2 • 1, 2
Similar topics
» Suņu tusiņi
» INFORMĀCIJA PAR SAMOJEDU STANDARTU
» Samojedu saimnieku pļāpātava :)
» EST - 13.02.Specializētā samojedu izstāde/ Speciality Show for Samoyeds
» 2x CACIB -STARPTAUTISKĀ ŠĶIRNES SUŅU IZSTĀDE 12./13.06.2010.
» INFORMĀCIJA PAR SAMOJEDU STANDARTU
» Samojedu saimnieku pļāpātava :)
» EST - 13.02.Specializētā samojedu izstāde/ Speciality Show for Samoyeds
» 2x CACIB -STARPTAUTISKĀ ŠĶIRNES SUŅU IZSTĀDE 12./13.06.2010.
Lapa 1 no 2